Nazwa forum

Opis forum

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2012-05-10 00:18:43

Gladius_Wielki

Administrator

Punktów :   

Moje propozyjce ulepszenia gry

GLADEK PADA już od dłuższego czasu
Ja to wiem, Wy (moderatorzy) to wiecie, inni dłużsi stażem to wiedzą i twórcy gry też to wiedzą.

Na serwerach jest coraz mniej aktywnych kont a jeśli już są aktywne to ludzie nie grają tak namiętnie jak kiedyś. Każdy też wie czemu tak jest:
- znudzenie jedną grą
- powychodziły inne ciekawe czy nawet ciekawsze gry i ludzie sie na nie przerzucili
- swego czasu było głośno o kolejnych nowościach które zniechęcały graczy (jak choćby niesławny cooldown bonus)

Przez te i inne kwestie na serwerach zrobiło się pusto. Nie ma z kim walczyć, kogo farmić ani nawet do gildii zaprosić. Nie opłaca się nic na rynek wystawiać a jeśli już to po bardzo niskich cenach.Bardzo łatwo wygrać z aukcji nawet najlepsze itemy.
Nawet:
EVENT - obrona Oazy Assuri
tylko na s4 została ostatnio zaliczona.

[align=center]---------------------- ROZWIĄZANIA ---------------------[/align]

Moim wcale nie skromnym zdaniem stanu rzeczy nie zmienią żadne nowe ulepszenia bo w gry online gra sie by grać z ludźmi a jeśli ich nie ma to człowiek się szybko zniechęca. Dlatego jedyną dobrą opcją moim zdaniem (niestety trudną chyba do zrealizowania) było by:
Połączenie starych serwerów.
np 1-4, 5-8, 9-12 czy w inny sposób.
Wtedy na jednym serwerze grało by więcej osób
Stare opuszczone konta nieaktywne od dłuższego czasu powinny zostać skasowane tak jak to bodajże regulamin nawet mówi (ban na rok = kasacja konta).
Mimo połączenia ruch nie byłby zabójczy dla serwerów gdyż kiedyś grało na każdym z nich naprawde dużo ludzi a teraz garstki osób.

[align=center]---------------  O  ---------------[/align]

Rynek:
(Już pewnie w wielu tematach było to wałkowane (ale ja ich nie czytałem) więc po raz kolejny)
Trzeba cos zrobić by ludziom opłacało sie wystawiać itemy na rynek.
np. wprowadzić wystawienia tygodniowe czy nawet miesięczne (za odpowiedni wysoką opłatą) Jednym się nie będzie opłacało a innym jak najbardziej lecz chodzi przede wszystkim o to by wogóle coś na nim było. Jakieś dobre itemki bo teraz jest tak mało osób że każdy (we tym i ja) nie wystawia itemków bo będzie je musiał wystawić albo za bezcen albo straci kaskę za wystawienie.
Może warto by było tez zorganizować aukcje przedmiotów graczy.

Mistrz areny
Już od bardzo dawna (czyli od wprowadzenia doświadczenia za pobyt na tronie mistrza) ludzie którzy wiedzą jak powinno się grać unikają mistrza jak się tylko da. Bycie mistrzem powinno być prestiżowe, być przywilejem - jak kiedyś. Ktoś jest dobry to na nim jest, a tak bycie na tronie mistrza kojarzy sie z pogarszaniem jakości postaci. W lochach za wygraną z potworkiem (kiedy jest się wystarczająco dobrym- czyli jak na mistrzu) zdobywa sie powiedzmy 2pkt doświadczenia i (w zależności od poziomu) item za średnio nawet 6k czyli gdy ma sie do osiągniecia następnego levela postaci powiedzmy 500 pkt to można zarobić w tym czasie na polepszenie postaci nawet 1.5 miliona złota. przy siedzeniu na tronie 500złota na 0.7 doświadczenia czyli ok 1.5 na 2 doświadczenia czyli zamiast 1.5 min zarobić w czasie levela tylko 375.000. Nie licząc nawet tego że jeśli jest się na mistrzu to jest się atakowanym i wygrywa te walki więc zdobywa kolejne darmowe punkty doświadczenia.
Dlatego...
Większość ludzi którzy się znają na budowaniu postaci nie chce miec nic wspólnego z mistrzem a jeśli już "przypadkowo" na niego trafi specjalnie ściąga miecz by ktoś go zaatakował, wygrał i ściągnął z mistrza. Nagminnie widze na serwerach których gram mistrza któremu brakuje miecza w dłoni i co więcej ... często mimo tego siedzi na nim pare dni (bo tak mało osób gra i chce na niego wejść) - sam na s5 przypadkowo na niego się dostałęm (ktoś awansował arene wyżej) i siedze bez broni już 3 dzień  X(

wniosek:
Trzeba zlikwidować bonus doświadczenia do mistrza. Inaczej ten niby zaszczyt nie ma sensu.

Arena Provinciarum i Circus Provinciarum

Póki nieaktywne konta nie są kasowane te areny nie mają racji bytu bo kto by chciał walczyć z duchem?
Sam miałem wątpliwą przyjemność przyjąć zadanie do powyższych aren w nadziei dobrej zabawy przy dodatkowym szukaniu farmy. Po kilkunastu zmienianiu przeciwników dałem sobie spokój. Wszystkie te konta (no 90%) były nieaktywne.
Poza tym jaka to zabawa gdy ktoś cię zaatakuje a ty nie możesz mu oddać? Powinna być dodana taka opcja.

Stopka forum

RSS